Ehliyet Yenileme Sağlık Raporu Bursa

Ehliyet Yenileme Sağlık Raporu Bursa

Eski ehliyetlerin yeni tip ehliyetlerle değiştirilmesi 2024 yılında sona erer. Bu nedenle sürücülerin sahip olduğu ehliyetlerini mutlaka değiştirmesi gerekir.

Ehliyet yenileme işleminde yeniden kursa gitme gibi bir süreciniz olmayacağından yapmanız gereken şey sağlığınızın araç kullanabilmek için uygun olduğunu gösteren bir rapor almaktır. Bursa sağlık raporu veren hastaneler çok fazla ancak raporunuzu hastaneden çıkarmak istemediğinizde sağlık ocaklarını tercih edebiliyorsunuz.

Ehliyet için sağlık raporu özel hastanelerden de alınabilir. Bursa özel hastane sağlık raporu ücreti hastaneye göre değişkenlik gösterir. Bunun için doğrudan gitmek yerine ön bilgi almış olmanız daha faydalı olacaktır. Ehliyet raporları sağlık ocaklarında ücretsiz olarak veriliyor. Bu nedenle vatandaşlar genellikle sağlık raporu almak için aile hekimlerini tercih ediyorlar.

Peki, ehliyet yenileme için gerekli olan belgeler hangileridir?

Ehliyet Yenileme için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Eski tip ehliyetini yenisiyle değiştirmek isteyen sürücülerin başvuru esnasında yanlarında bulundurması gereken evraklar aşağıdaki gibidir.

  • Kimlik belgesi (nüfus cüzdanı ya da pasaport),
  • Sürücü sağlık raporu,
  • Anlaşmalı bankalara yatırılacak harç ücreti makbuzu,
  • Eski sürücü belgesi,
  • Kan grubunu gösteren belge,
  • 1 adet biyometrik fotoğraf (6 aydan eski olmaması önemlidir)
  • Adli sicil belgesidir.

Ehliyet Yenileme Harç Ücreti Ne Kadar?

Ehliyet yenileme işleminde uygulanan ücret tarifesi iki şekilde belirlenmiştir. Bunlardan birincisi, eski tip ehliyetini yeni tip ehliyete dönüştürmek isteyenler için belirlenmiş rakamdır. Diğeri ise yeni tip ehliyetlerini kaybeden ya da çaldıranların tekrar yenileme için ödeyecekleri rakam.

  • İlk kez yenileme yapacak olan birisi 2023 yılı için 15 TL ödemesi gerekiyor.
  • Yeni tip ehliyetini yenileyecek olan birisi 2023 yıl için 345 TL ödemesi gerekiyor.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz rakamların ödemeleri ATM veya anlaşmalı olan banka şubelerine yapılabilir. Ödenen ücretin bir kısmı Polis Vakfınca bir kısmı ise Değerli Kağıt Bedeli olarak alınır.

Ehliyet Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Ehliyet yenileme işlemi için yukarıda belirtmiş olduğumuz evraklarınızı toplamanız gerekir. Bu işlemin ardından Nüfus Müdürlüğünden randevu talebi oluşturmanız gerekir. İnternetten ya da telefon üzerinden randevu işleminizi tamamlayabiliyorsunuz. Aldığınız randevu gün ve saatinde mutlaka Nüfus Müdürlüğünde olmanız gerekir. Yukarıdaki belgeleri ilgili memura teslim ettikten sonra işlemleriniz başlatılacak ve size geçici sürücü belgesi verilecektir. Geçici sürücü belgesinin amacı yeni tip ehliyetiniz elinize gelinceye kadar araç kullanabilmenizi sağlamasıdır.

Bursa Sağlık Raporu Fiyatları

Bursa sağlık raporu fiyatları yukarıda da belirttiğimiz gibi sağlık kuruluşunun kendi fiyat politikası doğrultusunda belirlenir. Bunun için net fiyat vermek doğru olmayacaktır. Eğer ücretsiz olarak rapor çıkarmak istiyorum diyorsanız aile hekimleri bu kolaylığı sağlayacaktır.

Bursa’da Sağlık Raporu Veren Özel Hastaneler

Bursa’da sağlık raporu veren özel hastaneler internet üzerinden araştırılarak bulunabilir. Özel hastanelerin tamamı bu raporu verdiklerinden dolayı seçim yapmanız gerekiyorsa bulunduğunuz yere en yakın olan özel hastaneyi tercih edebilirsiniz. Ehliyet için sağlık raporu ücreti 2022 yılında ortalama olarak konuşacak olursak 200 TL şeklinde olmaktadır. Ehliyet sağlık raporu veren yerler Bursa ya da ilçeleri tercih edilerek araştırılabilir ve istediğiniz yerden rapor için başvuru sağlanabilir.

Bursa sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz konular hakkında detaylı bilgilere https://www.bursasurucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.