Bursa Ehliyet Randevu 2023

Bursa Ehliyet Randevu 2023

Bursa ehliyet randevu işlemleri 2016 yılından sonra Nüfus Müdürlüğü tarafından yapılır. Sürücü adayları ehliyet sınavlarını geçtikten sonra eğer başarılı olursa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış olan sürücü sertifikası almaya hak kazanırlar

Ancak alınan bu sertifikalar sürücü belgesi yerine geçmediğinden dolayı e-devlet ehliyet randevu işlemi üzerinden istenilen bilgileri tamamlayarak sürücü belgesi almaları gerekir.

Eskiden ehliyet için Bursa randevu işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyordu. Bu sistem yoğunluk gerektirdiği gibi zaman ayrılması gerekiyordu. İnternet üzerinden ya da telefonla alınan randevularda ise saat ve gün belirlenmiş olduğundan çok zaman ayırmadan hızlı bir şekilde tüm işlemler tamamlanabilir.

Bursa Nüfus ve Vatandaşlık Randevu

Bursa Nüfus Müdürlüğü ehliyet işlemlerini yapmak için online sistemi kullanırken randevuya verilen tarih ve saate hazır olmak gerekir.

Nüfus Müdürlüğünden randevu işlemi yapılırken öncelikli olarak ehliyet için başvuru yapıldığının belirtilmesi gerekir. Çünkü şu anda kimlik kartı, pasaport gibi işlemlerde Nüfus Müdürlüklerinden yapılır.

Sisteme girildiğinde öncelikli olarak yapılması gereken şey il, ilçe ve Nüfus Müdürlüğü seçiminin yapılması gerekir. Seçim yapıldıktan sonra açılan sayfa üzerinde istenilen bilgilerin eksiksiz bir şekilde girilmesi çok önemlidir. Sistem sizi doğrulamak için verdiğiniz e-posta adresine bir kod gönderecek. Bu nedenle e-posta adresinizi doğru yazmalısınız. Gün ve saat seçimini yaptıktan sonra randevunuzun onaylandığını gösteren bir bildirim alacaksınız. Bildirim verdiğiniz mail adresinize gönderilir.

Randevu işlemlerinizi tamamladıktan sonra almış olduğunuz gün ve tarihte mutlaka Nüfus Müdürlüğünde olmanız ve tüm evraklarınızın hazır olması gerekir. Bursa ehliyet kursu tarafından verilmiş olan sürücü kursu sertifikasının mutlaka yanınızda olmasına ve ödenmesi gereken kart bedeli, vakıf bedeli ve harç ücretini yatırmış olmalısınız.

Randevu Ehliyet Bursa

Ehliyet randevusu ve sertifikanızı sürücü belgesine dönüştürmek artık çok basit bir süreçtir. Hatta eski tip ehliyetlerinizi yeni tip ehliyetlere de yine aynı şekilde randevu almanız gerekir.

Nüfus Müdürlüğü Ehliyet Randevusu İçin Gerekli Belgeler

Nüfus müdürlüğüne geldiğinizde yanınızda bulunması gereken evraklar aşağıdaki gibidir. Belgelerden herhangi birinin eksik olması halinde başvuru işleminiz gerçekleştirilemiyor ve tekrardan randevu oluşturmak zorunda kalıyorsunuz.

·       Kimlik belgesi,

·       Sürücü sertifikası (elektronik ortamda sistemden kontrol edilir),

·       Öğrenim belgesi,

·       Sürücü sağlık raporu,

·       Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı (ödendi dekontu),

·       1 adet biyometrik fotoğraf,

·       Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan,

·       Adli sicil belgesi (elektronik ortamda sistemden kontrol ediliyor).

Ehliyet Ücretleri Nereye Yatırılıyor?

Ehliyet almak isteyen sürücülerin Nüfus Müdürlüğüne geldiğinde gerekli ödemeleri yapmış ve ödeme dekontlarını da yanlarında bulundurmuş olması gerekir. Ödemeler, aşağıda belirttiğimiz kanallar üzerinden yapılabilir.

·       Vergi dairelerine

·       Anlaşmalı bankalara

·       Gelir İdaresinin internet vergi dairesine 

·       Anlaşmalı olan bankaların ATM'sine

·       Anlaşmalı bankaların internet bankacılığı sistemine ödeme yapılabilir.

·       Ödemenin yapıldığına dair dekontun randevu gününde yanınızda bulunması istenir.

Bursa ehliyet kursu hakkında merak ettiğiniz konular hakkında detaylı bilgilere https://www.bursasurucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.